28 Şubat 2012 Salı

HAYATIMIZDAKİ İNSANLAR

        Hayatımızdaki tüm insanların bizim için önemi , değeri , görevi vardır ve faklıdır. Çünkü hayatımıza giren insanlar bilerek yada bilmeyerek birşekilde hayatımızı , tercihlerimizi , kararlarımızı etkilerler.Bu etkileme hayatımızdaki kişinin değeri vede önemiyle doğru orantılıdır.

        HAYATIMIZDAKİ  İNSANLARI GRUPLARSAK

1. AİLE ; Birinci ailemizi seçim hakkımız yoktur ( anne,baba ve kardeş ) sadece evlenerek kurduğumuz ikinci  ailemiz bizim seçimimizdir.Ama hayatımızı , tercihlerimizi ve kararlarımızı ençok etkileyen kişiler aile bireylerimizdir.
2.AKRABALAR ; Seçim hakkımız hala yoktur.Akrabalarımızı severiz-sevmeyiz,görüşürüz-görüşmeyiz bu bizim tercihimizdir.
3.DÖNEMSEL İNSANLAR; Dönemsel insanlar her insana göre değişir.İnsanın hayatına girer ama bir bakmışsın yok çıkıp gitmiş.Kimi unutulur gider , kimi ufakta olsa bir anı , iz bırakır.
4.ARKADAŞLAR ; İnsanın arkadaşlarının sayısı birazda yaşıyla doğru orantılıdır.Hepsi ayrı bir renktir,kokudur,şarkıdır ve hepsi bize kendinden birşeyler katar.İyi yada bazen kötü alışkanlıklarımızın kaynağıdır arkadaşlar ve insana çok şey öğretir.
5.KOMŞULAR; Atalarımız boşuna dememiş '' komşu komşunun külüne muhtaçtır'' diye.Çok önemlidir , değerlidir komşular.
6.DOSTLAR;Dostlar hayatımızdaki fırtınalarda elimizi hiç bırakmazlar ve sana ayna tutup kalbinden geçenleri gösterirler. Dostların kötü yanı ise senin hakkında çokşey biliyor olmalarıdır ki buyüzden onlara asla yalan söyleyemessin.Çok önemlidirler.

2 yorum:

  1. dostlar bazen aileden de öne geçebiliyorlar..

    YanıtlaSil
  2. belki hayatımıza girerken seçim hakkımız yok ama devamında bizim elimizde değil mi varlıkları ya da yoklukları?

    YanıtlaSil